Kachní prsa na modro se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa na modro se zeleninou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38113 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Celer řapíkatý |
150 g | Cuketa |
30 ml | Džus pomerančový |
4 ks | Kachní prsa |
30 ml | Med včelí |
30 ml | Olej olivový |
90 g | Paprika červená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
180 g | Pomeranče |
2 špetka | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 115,5mg |
Draslík | 728,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cuketa, Džus pomerančový, Med včelí, Paprika červená, Pomeranče, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsa na modro se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Povrch masa nařízneme do mřížky, osolíme a opepříme. Pomerančový džus smícháme s medem. Celer, papriky a cuketu omyjeme, očistíme a celer s paprikami pokrájíme na větší kousky, cuketu na kolečka. Pomeranče oloupeme, rozdělíme na dílky a zbavíme blanek. |
2 | Olej rozpálíme a maso položené kůží dolů na něm osmahneme. Přidáme tymián a smažíme do vysmažení tuku pod kůží, poté otočíme a smažíme další 2 minuty. Poté samotné maso bez tymiánu přendáme do pekáčku a necháme zapéct 11 minut při 190°C. Pečící se maso stále potíráme medovo-pomerančovou marinádou. Tuk v pánvi po smažení masa rozpálíme a přidáme pokrájenou zeleninu, osolíme a opepříme a necháme smažit do změknutí. Poté přidáme dílky pomeranče a necháme prohřát. Vyjmeme maso z trouby a nakrájíme jej na plátky. Servírujeme s horkou zeleninou i s výpekem a pomeranči. |