Grilovací zálivka z rajčat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovací zálivka z rajčat
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38178 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
6 g | Bazalka |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
40 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
90 g | Rajčata |
40 g | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 92,1mg |
Vláknina | 627,8mg |
Vitamín A | 385,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Ocet vinný, Rajčata, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovací zálivka z rajčat postup přípravy receptu:
1 | Rajčata omyjeme, oloupeme a dužinu pokrájíme na malé kousky. Jadřinec smícháme s octem, solí a pepřem. Šalotku oloupeme a pokrájíme najemno. Bazalku omyjeme a nasekáme. |
2 | Všechny suroviny smícháme v misce a dochutíme solí a pepřem dle chuti. |