Recept

Srnčí plec s křenovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 38222

Ingredience

1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Houbové koření
600 ml Hovězí vývar základní
1,5 polévková lžíce Křen
2 ks Okurky nakládané
80 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
800 g Srnčí plec
0,5 kávová lžička Sůl
300 ml Voda pitná
Na jíšku
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
Na houby
100 g Houby čerstvé
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 694 kcal
Kilojoule 2 903kJ
3% Sacharidy 10 g
49% Tuky 37 g
133% Sodík 3 g
139% Bílkoviny 78 g

Srnčí plec s křenovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Plec vykostíme, cibuli jemně nakrájíme, houby nakrájíme, uvaříme a scedíme. Křen jemně nastrouháme, okurky nakrájíme na kostičky.

2

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a ze všech stran opečeme. Maso zalijeme vývarem, přidáme houbové koření, sůl, pepř a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.

3

Měkké maso vyjmeme a držíme na teple. Do šťávy zašleháme jíšku, rozředíme vodou a čtvrt hodiny provaříme. Poté omáčku přecedíme, přidáme okurky a křen a vše jen prohřejeme.

4

Maso naporcujeme a přelijeme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept