Česneková omáčka s bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česneková omáčka s bazalkou
Česneková omáčka s bazalkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 38295 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
5 g | Bazalka |
10 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
10 g | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Tvaroh měkký |
3 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 151,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citrony, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Česneková omáčka s bazalkou postup přípravy receptu:
1 | Vejce vložíme do hrnce s vodou a uvaříme, uvařené scedíme, oloupeme a žloutky dáme do misky, kam přidáme oloupaný a nakrájený česnek, tvaroh, šťávu z citrónu, sójovou omáčku, listy bazalky, olej, mixérem rozmixujeme v hladkou hmotu, kterou podle chuti osolíme a opepříme. |
Poznámka
Česnekovou omáčku podáváme studenou, k pikantnímu pečenému masu, ozdobíme plátkem citrónu.