Recept

Husí prsa dušená ve vinném zelí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 38424

Ingredience

100 g Cibule
30 g Cukr krupice
600 g Husí prsa
2 ks Jablka
1 kávová lžička Kmín celý
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
20 g Sůl
100 ml Víno bílé
1000 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 622 kcal
Kilojoule 2 603kJ
12% Sacharidy 44 g
53% Tuky 40 g
99% Sodík 2 g
38% Bílkoviny 21 g

Husí prsa dušená ve vinném zelí postup přípravy receptu:

1

Očištěná a omytá husí prsa osolíme, okmínujeme a vložíme do pekáče na oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zakápnutou trochou vody. Dusíme ve vyhřáté troubě pod pokličkou za častého přelévání vypečeným sádlem a šťávou. Měkká stehna vyjmeme.

2

Šťávu v pekáči vysmahneme na tuk, zakápneme octem a vínem, přidáme ve vroucí vodě spařené, nakrájené zelí a zamícháme. Ochutíme octem, oloupanými, nastrouhanými jablky, cukrem a vložíme stehna. Vše ještě podusíme, aby zelí bylo měkké.

3

Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.

Poznámka

Pokrm můžeme připravit i z husích stehen.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept