Rizoto s bažantím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s bažantím masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 38436 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
500 g | Bažantí prsa |
1 ks | Cibule |
80 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Omáčka sójová |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Čedar |
750 ml | Voda pitná |
250 g | Zeleninová směs mexická - Bonduel |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 35,0mg |
Draslík | 291,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Rýže loupaná, Sůl, Sýr Čedar, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bažantí prsa, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Zeleninová směs mexická - Bonduel mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s bažantím masem postup přípravy receptu:
1 | Bažantí prsa vykostíme a nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme. Zeleninovou směs lehce ovaříme ve čtvrtlitru vody, scedíme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat. Rýži uvaříme v půllitru vody. |
2 | Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a usmažíme. Poté vmícháme zeleninu, rýži, sójovou omáčku, sůl, pepř a dobře prohřejeme. |
3 | Rizoto podáváme posypané strouhaným sýrem. |