Polévka s kukuřicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s kukuřicí
Polévka s kukuřicí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 38491 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
10 g | Bobkový list |
100 g | Brambory |
50 g | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
4 g | Kukuřice zlatá v mírně slaném nálevu |
20 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko plnotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
1 ks | Paprika žlutá |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 96,7mg |
Draslík | 164,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Celer řapíkatý, Cibule, Paprika žlutá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřice zlatá v mírně slaném nálevu, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s kukuřicí postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme oloupanou a na kostky nakrájenou cibuli a osmahneme. Vsypeme nastrouhaný celer, na tenké proužky nakrájenou papriku, na malé kostky nakrájené brambory, vložíme bobkový list a vše dobře podusíme. Zalijeme vodou a necháme vařit do změknutí brambor, přibližně 20 minut. |
2 | Mléko rozmícháme s moukou, vlijeme do polévky. Kukuřici z konzervy scedíme a vysypeme do polévky, kterou za stálého míchání přivedeme k varu, dochutíme solí a pepřem, krátce povaříme a odstavíme z plotny. |
Poznámka
Polévku podáváme teplou s opečeným pečivem, ozdobenou nasekanou petrželovou nati.