Kančí plec s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí plec s uzeným masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 38766 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
600 g | Kančí plec |
0,5 kávová lžička | Koriandr mletý |
80 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Oregano sušené |
2 ks | Paprika zelená |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
300 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Vepřová uzená plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 277,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 797,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,9mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Kančí plec, Koriandr mletý, Olej rostlinný, Oregano sušené, Paprika zelená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí plec s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Kančí plec rozkrájíme na kostky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, uzené maso pokrájíme na kostky, papriky a chilli papričku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. |
2 | Plec osmažíme na oleji, přimícháme cibuli, česnek a restujeme. Poté maso okořeníme, osolíme, přimícháme protlak, rajčata, pod poklicí dusíme. |
3 | K téměř měkkému masu přimícháme uzené, papriku, chilli papričku a směs dusíme do měkka. |
Poznámka
Servírujeme teplé.