Jednoduchý recept

Smetanová omáčka se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 38786
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Estragon
40 g Máslo čerstvé
30 g Mouka polohrubá
1 kávová lžička Pepř bílý
150 g Rajčata
125 ml Smetana 12% (konzumní)
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
400 g Těstoviny vařené (průměr)
2 polévková lžíce Víno bílé
400 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 572 kcal
Kilojoule 2 391kJ
14% Sacharidy 50 g
30% Tuky 22 g
34% Sodík 690 mg
22% Bílkoviny 13 g

Smetanová omáčka se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Nejdříve zbavíme rajčata slupky a poté je nakrájíme na menší kousky. Rajčata odložíme stranou.

2

Cibulku nakrájíme najemno a na rozpáleném másle opečeme dozlatova, přimícháme mouku, necháme probublat a přilijeme vývar, smetanu a přisypeme estragon. Vaříme zhruba 20 minut.

3

Nakonec přidáme připravená rajčata, šlehačku, sůl, pepř a víno.

4

Podáváme k těstovinám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept