Úhoř na žampionech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Úhoř na žampionech
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 38944 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Máslo čerstvé |
25 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
750 g | Úhoř říční |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 303,8mg |
Draslík | 90,7mg |
Vláknina | 946,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Úhoř na žampionech postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, omyté a osušené porce úhoře osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Na větší části rozehřátého másla porce po obou stranách opečeme dozlatova, vyjmeme na nahřátou mísu a uchováme v teple. |
2 | Do výpeku vyspeme hladkou mouku, přidáme zbylé máslo a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji smetanou, promícháme a vyšleháme dohladka. Nakonec přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a krátce povaříme. Vložíme opečené porce úhoře a podusíme pod pokličkou 10 minut. Potom do omáčky vmícháme rozšlehaný žloutek a necháme jen prohřát. |