Vermutová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vermutová omáčka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3895 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
0,5 ks | Bazalka |
1 ks | Cibulka jarní |
200 ml | Hovězí vývar základní |
200 ml | Martini bianco |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Omáčka hnědá univerzální (UHO) |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
0,5 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 20,5mg |
Draslík | 113,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bazalka, Cibulka jarní, Hovězí vývar základní, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martini bianco, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Omáčka hnědá univerzální (UHO) nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vermutová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme máslo a rozškvaříme na něm na nudličky nakrájenou slaninu. Přidáme nasekanou cibuli a podusíme. |
2 | Poté vmícháme na kostičky nakrájenou mrkev a ještě krátce podusíme. Přilijeme vermut a vývar a zvolna asi 15min provaříme. |
3 | Vmícháme nasekané bylinky, zahustíme základní hnědou omáčkou, ochutíme solí a pepřem. |
4 | Omáčka je vhodná k zelenině, zejména k čekance. |
Poznámka
Hnědou omáčku připravíme viz recept "Základní hnědá omáčka"