Jednoduchý recept

Polévka vajíčková kyselá

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 38992

Ingredience

2 g Bobkový list
50 g Cibule
50 g Mouka pšeničná hladká
40 g Máslo čerstvé
3 g Nové koření celé
20 ml Ocet vinný
10 g Pažitka
3 g Pepř černý celý
120 ml Smetana 16% (pochoutková)
5 g Sůl
4 ks Vejce slepičí
1200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 263 kcal
Kilojoule 1 099kJ
4% Sacharidy 13 g
26% Tuky 19 g
29% Sodík 579 mg
18% Bílkoviny 10 g

Polévka vajíčková kyselá postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a usmažíme středně hnědou jíšku. Zalijeme vodou, rozmícháme, přidáme kuličky pepře, nového koření, bobkový list a osolíme. Koření povaříme, aby se uvolnila vůně.

2

Polévku okyselíme octem, v misce rozkvedláme vejce a za stálého míchání vlijeme do vroucí polévky. Nakonec přidáme sladkou smetanu, necháme projít varem a odstavíme.

3

Polévku podáváme horkou s trochou posekané pažitky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept