Přírodní treska na žampionech s dušenými bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Přírodní treska na žampionech s dušenými bramborami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 39166 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Brambory |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř citronový |
2,5 kávová lžička | Sůl |
500 g | Treska aljašská |
4 dl | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 53,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kmín celý, Kopr čerstvý, Olej slunečnicový, Sůl, Treska aljašská, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř citronový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Přírodní treska na žampionech s dušenými bramborami postup přípravy receptu:
1 | Filety z tresky omyjeme, osušíme, posypeme z obou stran solí (1.5 lžičky), kmínem a citronovým pepřem (1 lžička). Žampiony očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na plátky silné přibližně 3-4 mm. Kopr omyjeme a drobně pokrájíme. Očištěné cibule nakrájíme na kroužky. |
2 | Do hrnce dáme plátky brambor, které proložíme 1/3 cibule. Přilijeme 3-4 dl vody, přidáme lžíci másla, lžičku soli, promícháme, zakryjeme poklicí a brambory přivedeme k varu. Pak zmírníme teplotu a pomalu brambory dusíme přibližně 15-17 minut. |
3 | Mezitím v pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje s 1 lžicí másla, filety z tresky osmažíme dozlatova. Smažíme přibližně 2-3 minuty z každé strany. Pak je z pánve vyjmeme a na zbylém omastku zprudka restujeme žampiony (s cibulí 1-2 minuty). Žampiony posypeme citronovým pepřem, solí a odstavíme z plotny. |
4 | Na talíře dáme filety z tresky, obložíme je dušenými bramborami, které posypeme koprem, na rybu položíme 2-3 lžíce žampionů s cibulí a podáváme. |