Zapečený ovčí sýr s ciabattou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený ovčí sýr s ciabattou
Zapečený ovčí sýr s ciabattou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39220 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
4 ks | Ciabatta |
8 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata Cherry |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
150 g | Rukola |
200 g | Salát Polníček |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
1 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 575,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Ciabatta, Pažitka, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Rukola, Salát Polníček, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený ovčí sýr s ciabattou postup přípravy receptu:
1 | Tymián, rozmarýn a pažitku omyjeme a najemno nasekáme. Česnek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. |
2 | Na pánvi rozpálíme 4 lžíce olivového oleje a bylinky s česnekem na něm osmahneme. Přidáme podélně překrojenou ciabattu a dozlatova ji opečeme. |
3 | Plech vyložíme pečícím papírem, rozložíme na něj 4 půlky ciabatty, na ně klademe plátky ovčího sýra a zakryjeme další polovinou opečené ciabatty. |
4 | Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia a zapékáme asi 15 minut. |
5 | Rukolu a polníček omyjeme a nahrubo nasekáme. Cherry rajčátka omyjeme a překrojíme na polovinu. Salátové listy a rajčátka vložíme do mísy. V menší misce smícháme balsamico, sůl, pepř a olivový olej a takto připravenou zálivkou přelijeme salát. |
6 | Ciabattu s ovčím sýrem servírujeme na připravené talíře a podáváme se salátem. |