Jednoduchý recept

Chlebové placky se šalvějí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 39265

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
2 kávová lžička Droždí
500 g Mouka pšeničná hladká
100 ml Olej olivový
1 kávová lžička Sůl
175 ml Voda pitná
75 ml Víno bílé
2 polévková lžíce Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 548 kcal
Kilojoule 2 295kJ
21% Sacharidy 76 g
29% Tuky 21 g
14% Sodík 287 mg
21% Bílkoviny 12 g

Chlebové placky se šalvějí postup přípravy receptu:

1

Droždí nasypeme do velké mísy a zalijeme 100ml vlažné vody. Počkáme pět minut a droždí ve vodě pořádně rozmícháme. Pak přidáme mouku, cukr, sůl a pořádně promícháme. Těsto pak zakryjeme, dáme na teplé místo a počkáme 20 minut na vykynutí.

2

Poté nalijeme do mísy olej, bílé víno a přidáme šalvějové lístky. Promícháme a popřípadě přidáme mouku či vodu, aby vzniklo pevné a lepkavé těsto. Následně vše vyklopíme na pracovní stůl a minimálně pět minut hněteme.

3

Těsto vrátíme do mísy a necháme alespoň hodinu a půl kynout. Těsto by mělo zhruba 2x zvětšit svůj objem. Na pomoučeném stole vyválíme placku o průměru cca 25 centimetrů a výšce jednoho centimetru. Placku přeneseme na vymazaný plech a posypeme solí a lístky šalvěje, přikryjeme utěrkou a opět necháme půl hodiny "odpočívat".

4

Nakonec už jen potřeme mlékem, vložíme do trouby a necháme 30 minut péct při teplotě 200 stupňů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept