Brioška z Nanterre - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brioška z Nanterre
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 39272 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 kávová lžička | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Droždí |
200 g | Máslo čerstvé |
375 g | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 214,0mg |
Draslík | 116,9mg |
Vláknina | 135,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brioška z Nanterre postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme droždí a zalijeme vodou. Necháme pět minut rozpouštět a pak vmícháme mouku, cukr a sůl. Pořádně promícháme a těsto vyklopíme na stůl. Minimálně pět minut hněteme. |
2 | Těsto vrátíme do mísy a přidáme máslo a pět rozšlehaných vajec. Pořádně promícháme, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi jednu hodinu. Těsto potom vyklopíme na pomoučený stůl a znovu pět minut hněteme. Máslem vymažeme formu na chléb. |
3 | Těsto rozdělíme na cca 8 kusů a z každé části vytvarujeme jednu kouli. Ty naskládáme do formy na chléb tak, aby zaplnily dvě řady a zároveň se navzájem dotýkaly. |
4 | Pak už jen stačí 40 minut počkat, dokud briošky nedokynou a pomazat rozšlehanými vejci. Pečeme 35 minut v troubě při teplotě 220 stupňů. |