Koprový chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koprový chléb
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 39301 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Droždí |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
30 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
125 ml | Voda pitná |
150 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 56,3mg |
Draslík | 185,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Droždí, Kopr čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koprový chléb postup přípravy receptu:
1 | Do velké mísy nasypeme droždí, zalijeme ho vodou. Necháme pět minut rozpouštět, poté zamícháme, přidáme mouku a sůl. Zamícháme, přidáme kopr, žervé, cibuli, máslo, vejce a všechno zamícháme v jedno těsto. |
2 | Těsto následně vyklopíme na pomoučněný stůl a minimálně pět minut hněteme. Vrátíme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme hodinu a půl kynout. |
3 | Vymažeme formu na chléb, přesuneme do ní těsto. Zakryjeme utěrkou, počkáme půl hodiny na dokynutí. Pak stačí nechat péct 45 minut v troubě při teplotě 180 stupňů. |
Poznámka
Chléb podáváme studený.