Recept

Paprikášová polévka s haluškami

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 39322

Ingredience

50 g Cibule
60 g Halušky
20 g Kopr čerstvý
40 g Máslo čerstvé
10 g Paprika mletá sladká
150 g Paprika zelená
2 g Pepř černý mletý
20 g Protlak rajčatový
150 g Rajčata
100 ml Smetana 12% (konzumní)
8 g Sůl
300 g Vepřová plec
1800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 256 kcal
Kilojoule 1 073kJ
4% Sacharidy 13 g
24% Tuky 18 g
28% Sodík 568 mg
19% Bílkoviny 11 g

Paprikášová polévka s haluškami postup přípravy receptu:

1

Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky, rajčata na kostičky, cibuli nadrobno, maso na menší kousky.

2

V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, maso a podusíme ve vlastní šťávě. Přidáme papriky, rajčata, osolíme, opepříme, podusíme, přisypeme mletou papriku, podlijeme vodou a vaříme aspoň 30 minut. Do polévky nasypeme drobnější halušky, přidáme rajčatový protlak, zjemníme smetanou a dovaříme.

3

Jednotlivé porce polévky posypeme posekaným koprem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept