Pohanková polévka s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohanková polévka s uzeným masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 39332 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1200 ml | Hovězí vývar základní |
40 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
20 g | Pažitka |
2 g | Pepř černý mletý |
100 g | Pohanka |
5 g | Sůl |
150 g | Uzené maso vařené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 213,2mg |
Vláknina | 515,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pohanka, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pohanková polévka s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Vařené uzené maso nakrájíme na menší kousky, pažitku posekáme. |
2 | V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, usmažíme středně hnědou jíšku, zalijeme vývarem, přidáme opranou pohanku a vaříme do měkka. Přisypeme maso, podle chuti osolíme, opepříme a dovaříme. |
3 | Jednotlivé porce polévky posypeme pažitkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.