Slepičí polévka slovenská - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepičí polévka slovenská
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 140 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 39502 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
60 g | Celer bulvový |
3 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
60 g | Houby čerstvé |
400 g | Hovězí maso přední |
60 g | Mrkev kořen |
20 g | Paprika mletá sladká |
100 g | Paprika zelená |
4 g | Pepř černý celý |
60 g | Petržel kořen |
20 g | Petržel kudrnka |
120 g | Protlak rajčatový |
1000 g | Slepice |
10 g | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 98,8mg |
Draslík | 497,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Pepř černý celý, Petržel kořen, Slepice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mrkev kořen, Petržel kudrnka, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slepičí polévka slovenská postup přípravy receptu:
1 | Slepici bez drobů vložíme do hrnce, přidáme kousek hovězího masa, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Osolíme, přidáme celý pepř a vaříme nejméně dvě hodiny. Slepici a maso vyndáme, obereme od kosti, nakrájíme na menší kousky a vrátíme do vývaru. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky, papriky bez jádřinců na proužky, houby na plátky, česnek prolisujeme. Všechno nasypeme do polévky, přidáme mletou papriku, rajčatový protlak, kroužky cibule a dovaříme. Porce polévky posypeme posekanou petrželkou. |