Suflé z brokolice s olivovým pyré - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Suflé z brokolice s olivovým pyré
Suflé z brokolice s olivovým pyré
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 39518 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
455 g | Brokolice |
1 ks | Citrony |
2 dkg | Máslo čerstvé |
100 ml | Olej olivový |
100 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
285 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 g | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 329,7mg |
Draslík | 476,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 120,7mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo čerstvé, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suflé z brokolice s olivovým pyré postup přípravy receptu:
1 | V malém množství osolené vody doměka (asi 15 minut) vaříme pokrájenou brokolici. |
2 | Troubu dáme vyhřát na 220°C. Čtyři malé kulaté formy na suflé pečlivě vymažeme máslem. |
3 | Oddělíme bílky od žloutků, z bílků ušleháme tuhý sníh. |
4 | Brokolici vyjmeme z vody, dáme do mixeru, přidáme žloutky,smetanu, osolíme, opepříme a rozmixujeme dohladka. Přendáme do mísy a postupně vmícháme připravený sníh. |
5 | Hotovou směsí naplníme vymazané formičky na suflé. Dáme je do horké trouby a pečeme 20 - 25 minut, dokud těsto nevzejde a nezezlátne. |
6 | Vypeckované černé olivy, olivový olej, šťávu a nastrouhanou kůru z jednoho citrónu umixujeme v hladké pyré, které podáváme k suflé. |