Fazolová polévka se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolová polévka se zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 39603 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
200 g | Brambory |
1 kostka | Bujón zeleninový |
1 ks | Celer řapíkatý |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Fazole červené |
2 ks | Mrkev kořen |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
20 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 535,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,3mg |
Vitamín E | 10,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Olej slunečnicový, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná, Paprika mletá sladká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón zeleninový, Fazole červené, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolová polévka se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Fazole večer namočíme do vody, aby nabobtnaly. Zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostky. |
2 | V hrnci rozpálíme olej a na něm restujeme cibuli dozlatova, přidáme připravenou, mrkev, petržel, celer, zamícháme a dusíme 3 minuty, posypeme mletou paprikou, zalijeme vodou, rozdrobíme bujón vysypeme oloupané a na kostky nakrájené brambory, fazole scedíme dáme je do hrnce, přidáme rozdrcený česnek a pod poklici vaříme tak 30 minut. Před dokončením vaření polévku dochutíme solí a pepřem. Uvařenou polévku jemně rozšťoucháme a porcujeme na hluboké talíře a zdobíme petrželovou natí. |