Špenátová polévka s vejcem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátová polévka s vejcem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 39739 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,5 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kg | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 182,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 87,9mg |
Vitamín E | 7,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátová polévka s vejcem postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, přidáme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, osmažíme do zlatova. Česnek oloupeme pokrájíme na kolečka, přimícháme k cibuli, špenát omyjeme rozkrájíme a vysypeme do hrne, chvilku podusíme, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem, pod poklici povaříme 30 minut. |
2 | Smetanu vlijeme do hrníčku, rozklepneme do ní celé vejce, lžíci mouky a vlijeme do polévky, kterou za stálého mícháni přivedeme k varu a poté odstavíme. Dochutit můžeme i citrónovou šťávou. |
Poznámka
Polévku podáváme teplou na vyhřátém talíři s čerstvým pečivem.