Salát bramborový na tři způsoby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát bramborový na tři způsoby
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 39771 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1500 g | Brambory |
1 polévková lžíce | Chutney mangové |
1 ks | Cibule |
4 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Hořčice |
6 polévková lžíce | Jogurt krémový bílý natur |
1 polévková lžíce | Kari pasta |
2 polévková lžíce | Majonéza |
3 polévková lžíce | Majonéza light |
3 polévková lžíce | Ocet jablečný |
6 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1,5 dl | Smetana zakysaná 14% |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 2,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,9mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Cibule, Cibulka jarní, Cukr moučkový, Ocet jablečný, Olej arašídový (podzemnicový), Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chutney mangové, Hořčice, Jogurt krémový bílý natur, Kari pasta, Majonéza, Majonéza light, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Smetana zakysaná 14% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát bramborový na tři způsoby postup přípravy receptu:
1 | Rozpálíme v pánvi rostlinný olej, přidáme kari pastu, nasekanou cibuli a osmahneme. Sundáme z ohně, necháme vychladnout a máme kari zálivku. |
2 | Mangové čatní smícháme s jogurtem, majonézou a smetanou. Přidáme směs kari a promícháme. Osolíme, opepříme. |
3 | V malé misce ušleháme ocet, hořčici, olej, cukr, bazalku, sůl, pepř a máme octovou zálivku. |
4 | V misce smícháme majonézu, kysanou smetanu, pokrájené jarní cibulky, petrželku, sůl, pepř a máme petrželkový krém. |
5 | V mírně osolené vodě vaříme brambory. Poté necháme vychladnout a přidáme vybranou zálivku a promícháme. |
6 | Podáváme teplé - s vybranou zálivkou. |
Poznámka
500 g brambor pro každou zálivku.