Špagety s jehněčími karbanátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s jehněčími karbanátky
Špagety s jehněčími karbanátky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39783 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
200 g | Jehněčí maso mleté |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
300 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
6 ks | Šalotka |
400 g | Špagety |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Sýr Ementál (Primátor) |
50 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 39,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jehněčí maso mleté, Paprika mletá sladká, Pažitka, Rajčata loupaná (konzervovaná), Šalotka, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Špagety, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s jehněčími karbanátky postup přípravy receptu:
1 | Ve vroucí osolené vodě uvaříme špagety podle návodu na obalu, slijeme, necháme okapat a vložíme do mísy. |
2 | Šalotku očistíme a najemno nakrájíme. Žampiony očistíme a nadrobno nasekáme. Pažitku omyjeme, osušíme a také najemno nasekáme. Mleté jehněčí maso smícháme s polovinou šalotky, pažitkou, žampiony, rajčatovým protlakem a lžící najemno nastrouhaného ementálu. Osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku. Vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme kulaté karbanátky. |
3 | Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a karbanátky na něm smažíme. Poté je vyjmeme a udržujeme v teple. |
4 | Česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a česnek s druhou polovinou šalotky na něm osmahneme. Rajčata z konzervy nakrájíme na kostičky a přidáme do pánve k česneku a šalotce. |
5 | Na připravené talíře rozdělíme špagety a přelijeme omáčkou, navrch klademe jehněčí karbanátky a podáváme. |