Recept

Pečená kachní prsa s čočkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 39788

Ingredience

30 g Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 ks Citrony
300 g Kachní prsa
10 g Kmín celý
30 g Mrkev kořen
100 g Máslo jihočeské
1 dl Olej slunečnicový
2 kávová lžička Pepř černý mletý
30 g Petržel kořen
1 ks Pomeranče
10 g Rozmarýn čerstvý
2 kávová lžička Sůl
1 l Vývar z hovězích kostí
200 g Čočka žlutá

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 516 kcal
Kilojoule 2 158kJ
6% Sacharidy 23 g
67% Tuky 50 g
44% Sodík 882 mg
44% Bílkoviny 25 g

Pečená kachní prsa s čočkou postup přípravy receptu:

1

Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. Čočku namočíme na 30 minut do studené vody. Maso omyjeme, potřeme 50 g másla, osolíme, opepříme, na pánvi zahřejeme olej a maso z každé strany pomalu opečeme. Opečené přeložíme na pekáč, posypeme kmínem, zalijeme 0.5 l vývaru a v horké troubě dopečeme 30 minut.

2

Na jiné pánvi roztopíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, zázvor, mrkev, petržel, celer, chvilku podusíme, čočku scedíme a vysypeme ji do pánve, zalijeme vývarem a pod poklici povaříme 20 minut doměkka.

3

Před dokončením vaření dochutíme solí, pepřem a šťávou z pomeranče.

4

Upečené maso vytáhneme z trouby, nakrájíme na porce, které pokládáme na talíře a podáváme s připravenou čočkovou přílohou.

Poznámka

Kachní prsa servírujeme teplá na vyhřátém talíři s čočkou a ozdobené plátkem pomeranče a citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept