Recept

Hovězí kostky se zeleninou a rozmarýnem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 39857

Ingredience

800 g Brambory
250 g Chřest zelený
4 ks Cuketa
300 g Hovězí plec
8 ks Karotka
8 polévková lžíce Olej olivový
4 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rozmarýn čerstvý
4 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 478 kcal
Kilojoule 1 998kJ
13% Sacharidy 48 g
28% Tuky 21 g
21% Sodík 415 mg
51% Bílkoviny 29 g

Hovězí kostky se zeleninou a rozmarýnem postup přípravy receptu:

1

Omyjeme chřest, očistíme, oloupeme dolní třetiny a stonky. Oloupeme také mrkev a blanšírujeme ji 5 minut, chřest blanšírujeme 10 minut, následně ho potom podélně rozkrojíme. Brambory se slupkou vaříme ve vodě přibližně 10 minut, necháme zchladit, oloupeme. Cukety omyjeme a podélně krájíme na plátky. Pečicí plech potřeme olejem a maso, okořeněné solí i pepřem na něj rozložíme. Promícháme zeleninu, přidáme ji k masu. Rozmarýnem posypeme zeleninu i maso, okořeníme solí, pepřem. Pokapeme 3 polévkovými lžícemi oleje a pečeme v troubě, předehřáté na 200°C. Přibližně za 20 minut je maso upečené a zelenina získá zlatohnědé zabarvení.

Poznámka

Servírujeme teplé. Jako příloha poslouží i bílý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept