Jednoduchý recept

Zapékané hlávkové zelí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 39952

Ingredience

4 ks Jablka
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 ml Smetana 12% (konzumní)
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
3 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná
1 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 572 kcal
Kilojoule 2 395kJ
17% Sacharidy 62 g
44% Tuky 33 g
20% Sodík 391 mg
29% Bílkoviny 16 g

Zapékané hlávkové zelí postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté hlávkové zelí jemně nakrouháme, vsypeme do kastrolu na část rozehřátého másla, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka za občasného zamíchání.

2

Chvíli před koncem dušení přidáme k zelí oloupaná, na plátky nakrájená jablka a přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou, rozšlehaná vejce a nakonec osolíme. Vše dobře promícháme.

3

Směs vlijeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Zalijeme rozšlehanými žloutky a pokapeme rozpuštěným máslem.

4

Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept