Tuřín dušený s jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuřín dušený s jogurtem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 40021 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
20 g | Cukr krupice |
25 g | Jíška hotová světlá |
200 ml | Jogurt bílý |
25 g | Kopr čerstvý |
30 ml | Ocet vinný |
30 ml | Olej rostlinný |
600 g | Tuřín |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 92,6mg |
Draslík | 384,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Ocet vinný, Olej rostlinný, Tuřín, Vaječný žloutek slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška hotová světlá, Jogurt bílý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuřín dušený s jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Tuřín očistíme, nakrájíme na kostky, nasypeme do misky a zakapeme octem. |
2 | V pánvi rozpálíme olej, přidáme cukr, promícháme, přidáme tuřín, podlijeme vodou a povaříme. Zahustíme jíškou, přisypeme posekaný kopr, špetku zázvoru, zjemníme bílým jogurtem a dovaříme. Do odstaveného pokrmu vmícháme 1 žloutek. |
3 | Na talíře rozdělíme vařené brambory a doplníme tuřínem se sladkokyselou omáčkou. |