Hustá zeleninová polévka s hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hustá zeleninová polévka s hovězím masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 40173 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
15 g | Houby Shitake sušené |
90 g | Hovězí maso zadní |
Omáčka | |
---|---|
75 g | Červená pasta ze sojových bobů |
2,8 g | Česnek |
4 ml | Olej sezamový |
9 ml | Omáčka sojová světlá |
20 g | Paprika červená |
2,2 g | Paprika mletá sladká |
15 g | Paprika zelená |
0,3 g | Pepř černý mletý |
24,5 g | Pórek |
0,5 g | Sezam - semena |
2502 g | Sýr sójový - Tofu |
700 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 13,1mg |
Draslík | 102,9mg |
Vláknina | 34g |
Vitamín A | 460,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Houby Shitake sušené, Česnek, Olej sezamový, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Sezam - semena, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Červená pasta ze sojových bobů, Omáčka sojová světlá, Pepř černý mletý, Pórek, Sýr sójový - Tofu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hustá zeleninová polévka s hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Houby namočíme na jednu hodinu do vody. Hovězí maso propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na čtverečky - 2,5cm. Namočené houby osušíme, odřízneme jim nožičky a nakrájíme je na proužky 4cm dlouhé a 0,5cm široké. Sýr Tofu narájíme na 3cm dlouhé a 2cm široké proužky. Kousky masa smícháme s proužky hub a kořenící omáčkou. Pórek a papriky nakrájíme na proužky 2cm x0,2cm diagonálně. |
2 | V předehřátém hrnci orestujeme kousky masa a hub, potom přilijeme do hrnce vodu, kterou jsme proplachovali rýži. Ve vodní lázni na prudkém ohni rozmícháme pastu ze sójových bobů do úplného rozpuštění. Když začne pasta vřít, oheň zmírníme na střední a pastu vaříme ještě dalších 10 minut. Do zcela rozpuštěné pasty vmícháme po 10 minutách vaření kousky sýra Tofu, mletou červenou pariku a kosky pórku. Směs vaříme další 2 minuty. Potom přidáme kousky červené a zelené papriky a vaříme už jen minutu. |
3 | Nakonec smícháme směs sýru a pasty ze sójových bobů s orestovanými kousky masa a hub. |
4 | Pokrm podáváme teplý. |