Pstruh obalovaný - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh obalovaný
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 40229 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory pečené |
60 ml | Citronová šťáva |
50 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
40 ml | Olej olivový extra panenský |
800 g | Pstruh |
80 g | Strouhanka |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 131,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory pečené, Citronová šťáva, Pstruh, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh obalovaný postup přípravy receptu:
1 | Pstruhy očistíme, vykucháme, důkladně omyjeme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli uležet. Obalíme je v mouce, namočíme v rozpuštěném másle a nakonec je obalíme ve strouhance. V pánvi rozehřejeme kvalitní olej a pstruhy na něm osmažíme dozlatova z obou stran. |
2 | Pstruhy upravíme na talíře, pokapeme citronovou šťávou a doplníme pečenými bramborami. |