Pikantní vepřový plátek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní vepřový plátek
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4053 |
Ingredience
4 ks | Cibule |
250 ml | Hovězí vývar základní |
425 ml | Kompot meruňkový |
1 kávová lžička | Nové koření celé |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
4 plátek | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 346,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Kompot meruňkový, Nové koření celé, Olej stolní, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní vepřový plátek postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, osušíme a naklepeme, vetřeme do něj drcené koření a zprudka opečeme na rozpáleném oleji po obou stranách. Snížíme teplotu a zvolna dopékáme 4 minuty, vyjmeme a dáme do tepla. Oloupeme cibuli a nakrájíme na špalíky, slijeme meruňkový kompot, cibuli orestujeme na výpeku z plátků, zalijeme vývarem a |
2 | smetanou, povaříme. |
3 | Nakonec přidáme meruňky a necháme prohřát. |
4 | Maso rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou. |
Poznámka
Podáváme s pečenými bramborami.