Králík s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík s uzeným masem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 40542 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
6 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
250 ml | Hovězí vývar základní |
1000 g | Králičí maso |
25 g | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
200 g | Vepřová uzená plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 126,3mg |
Draslík | 995,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Králičí maso, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Králičí maso omyjeme, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu a uzené maso na malé hranolky, česnek prolisujeme. |
2 | Králíka prošpikujeme slaninou a uzeným masem, zbytek slaniny a masa dáme zatím stranou. Králíka vložíme do pekáče, podlijeme vývarem, přisypeme cibuli, česnek, osolíme, opepříme, vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut. Přidáme zbytek slaniny a uzeného masa, mouku rozmíchanou v trošce vody, vrátíme do trouby a dopečeme. Podléváme podle potřeby. |
3 | Králíka naporcujeme, rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou z pekáčku. |