Zapečené krevety na banánech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené krevety na banánech
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 40672 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Banány |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
0,5 ks | Citrony |
1 ks | Feferony |
0,3 kávová lžička | Hřebíček |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
250 g | Krevety tygří - loupané |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 323,0mg |
Draslík | 578,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Česnek, Cibule, Citrony, Feferony, Hřebíček, Kmín drcený, Olej rostlinný, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené krevety na banánech postup přípravy receptu:
1 | Banány oloupeme, nakrájíme na kolečka a osmažíme na rozpáleném másle. Cibuli nasekáme nadrobno společně s krevetami, následně orestujeme na rozehřátém oleji. |
2 | Po cca 15 minutách přidáme rozsekanou feferonku, utřený česnek, koření, worcesterskou omáčku, citronovou štávu, osolíme a vmícháme banány. Na mírném ohni zahříváme, občas promícháme, po chvíli navrstvíme na směs tuhý sníh ušlehaný z bílků, do kterého na závěr vhodíme celé žloutky. |
3 | Ve středně vyhřáté troubě zapečeme do zlatova. |
Poznámka
Servírujeme teplé.