Vepřový závitek hukvaldský - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový závitek hukvaldský
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 412 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Cibule |
500 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
20 g | Sůl |
150 g | Tuk |
133 g | Vejce slepičí |
750 g | Vepřová kýta |
300 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 127,6mg |
Draslík | 462,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Vepřová kýta, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový závitek hukvaldský postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu opláchneme a nakrájíme na plátky. Naklepeme je doširoka, osolíme a opepříme. |
2 | Slaninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky, částečně ji roztavíme, přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, krátce podusíme a spojíme vejci. |
3 | Plátky masa plníme připravenou směsí, zavineme a upevníme režnou nití nebo párátkem. |
4 | Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na tuku osmahneme dorůžova. Přidáme závitky, opečeme je, zalijeme vývarem a dusíme pod poklicí doměkka. |
5 | Měkké závitky vyjmeme a zbavíme je nití nebo párátek. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a rozmícháme. Za občasného promíchání dobře provaříme. |
6 | Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník na závitky a vše krátce podusíme. |
Parádní jídlo, musím pochválit. Na porci dávám více masa, zhruba 100 až 120 g. Žampiony strouhám na hrubém slzičkovém struhadle a závitky jsem servírovala rozkrojené šikmým řezem.
To vypadá lákavě. Co nejdříve vyzkouším.