Zelenina s mozzarellou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelenina s mozzarellou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 4132 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Brokolice |
1 ks | Kapusta hlávková |
0,5 ks | Květák |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
120 g | Mozzarella |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 35,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 39g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 481,9mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapusta hlávková, Květák, Mozzarella, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelenina s mozzarellou postup přípravy receptu:
1 | Květák a brokolici omyjeme a odstraníme košťál. Rozdělíme na drobné růžičky,přepůlíme kapustu. V osolené vodě povaříme 10 minut připravenou zeleninu. |
2 | Na tenké plátky nakrájíme omytá rajčata. |
3 | Formu na zapékání vymažeme, plníme vždy jednou řadou zeleniny,jednou řadou mozzarelly. Postupujeme, dokud máme suroviny. Poté posypeme solí a pepřem. |
4 | V předehřáté troubě zapékáme 20 minut. |