Skopová plec s hráškem a fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová plec s hráškem a fazolkami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 41341 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
120 g | Cibule |
10 g | Cukr krupice |
200 g | Fazolové lusky zelené |
150 g | Hrášek |
20 g | Jíška instantní |
100 g | Mrkev kořen |
40 g | Olej rostlinný |
3 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
1000 g | Skopová plec |
8 g | Sůl |
350 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 574,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Cukr krupice, Fazolové lusky zelené, Hrášek, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová plec s hráškem a fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Maso odblaníme, omyjeme a nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno, mrkev na kolečka, fazolky překrojíme, rajčata pokrájíme na kostičky. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, krátce orestujeme, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme asi půl hodiny. Nyní přisypeme všechnu zeleninu, hrášek, dolijeme vodou, zahustíme jíškou, přimícháme lehce zkaramelizovaný cukr a dodusíme. |
3 | Jako příloha jsou vhodné vařené brambory. |