Hovězí pečeně na zelenině s vínem II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí pečeně na zelenině s vínem II
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4140 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
750 g | Hovězí maso zadní |
0,3 l | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Pažitka |
4 ks | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sardelová pasta |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 65,6mg |
Draslík | 355,2mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 106,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Hovězí vývar základní, Pažitka, Pepř černý celý, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Petržel - nať, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí pečeně na zelenině s vínem II postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, očistíme a naklepeme. Do masa uděláme otvory nožem a naplníme je směsí ze sardelové pasty, citrónové kůry a nasekaných natí. |
2 | Máslo rozehřejeme a takto připravené maso na něm osmažíme ze všech stran. |
3 | Cibuli a mrkev očistíme, nakrájíme a přidáme k masu. Mírně osmahneme, poté podlijeme a necháme péct. Dle potřeby mírně podléváme vývarem a ke konci pečení podlijeme maso vínem. |
4 | Šťávu zahustíme moučným máslem (kulička ze lžičky másla a mouky) a povaříme. |
5 | Maso vyjmeme, nakrájíme a šťávu prolisujeme. |
6 | Částí omáčky maso polijeme a ostatní šťávu podáme v omáčníku. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme noky z odpalovaného těsta, bramborové krokety nebo vídeňské knedlíky.