Maďarský šoulet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maďarský šoulet
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41548 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Fazole |
20 g | Paprika mletá sladká |
80 g | Sádlo vepřové škvařené |
20 g | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
300 g | Vepřové koleno uzené |
300 g | Vepřový bok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 136,2mg |
Draslík | 152,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Vepřové koleno uzené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Maďarský šoulet postup přípravy receptu:
1 | Fazole namočíme přes noc do vody. Druhý den dáme fazole, vepřové koleno a bůček vařit do osolené vody, která by měla přesahovat suroviny v hrnci o 6 cm. Vaříme na mírném ohni asi hodinu, až jsou fazole i maso měkké a tekutina vyvařená. Maso vyjmeme, vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na kostky, bůček na plátky. V kastrolu na rozpáleném sádle osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno a prolisovaný česnek, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Přimícháme k fazolím, přidáme nakrájené vepřové koleno, dosolíme. |
2 | Do pekáče vymazaného sádlem rozložíme na dno fazolovou směs, tu poklademe na kolečka nakrájeným osoleným vejcem natvrdo a plátky bůčku. Posolíme, pokapeme rozpuštěným sádlem a dáme zapéct do mírně vyhřáté trouby asi na 45 minut. |
Poznámka
Fazole je nutné přes noc namočit.