Jehněčí kýta podle barona - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kýta podle barona
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 41790 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Cibule |
5 g | Jalovec |
800 g | Jehněčí kýta |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 ks | Nové koření celé |
3 g | Pepř černý celý |
50 g | Slanina vepřová |
200 ml | Smetana zakysaná 14% |
5 g | Sůl |
5 g | Tymián sušený |
100 g | Zelenina kořenová |
Nálev | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
10 g | Citronová kůra |
10 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
3 g | Tymián sušený |
250 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 112,4mg |
Draslík | 552,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jehněčí kýta, Nové koření celé, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený, Bobkový list, Citronová kůra, Cukr krupice, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana zakysaná 14%, Zelenina kořenová, Ocet kvasný lihový, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kýta podle barona postup přípravy receptu:
1 | Připravíme nálev: Všechny suroviny krátce svaříme a necháme vychladnout. |
2 | Omyté maso potřeme solí smíchanou s tlučeným jalovcem, pepřem, prošpikujeme slaninou. Kýtu dáme do keramické nádoby, zalijeme nálevem a necháme 8 hodin stát. |
3 | V hrnci podusíme očištěnou, nastrouhanou zeleninu, přidáme jalovec, tymián, cibuli, vložíme maso a opečeme. Zalijeme nálevem i se zeleninou a v troubě zapečeme doměkka. Maso vyjmeme a pokrájíme. |
4 | Do vydušené šťávy vlijeme kysanou smetanu s moukou a necháme přejít varem. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Maso vrátíme do omáčky. |
Poznámka
Podáváme s knedlíkem a brusinkami.