Dort se čtyřmi náplněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dort se čtyřmi náplněmi
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 41817 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
20 g | Citronová kůra |
100 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr práškový s vanilkovou příchutí |
20 g | Droždí |
140 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hrubá |
150 g | Šlehačka ve spreji |
2 špetka | Sůl |
25 g | Tuk |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Povidlová náplň | |
---|---|
30 g | Citronová kůra |
200 g | Povidla švestková |
Mandlová náplň | |
15 g | Citronová kůra |
80 g | Cukr moučkový |
180 g | Mandle mleté |
200 ml | Mléko polotučné |
30 g | Strouhanka |
Maková náplň | |
15 g | Citronová kůra |
180 g | Cukr moučkový |
200 g | Mák mletý |
10 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
Tvarohová náplň | |
15 g | Citronová kůra |
80 g | Cukr moučkový |
80 g | Máslo čerstvé |
20 g | Rozinky tmavé |
300 g | Tvaroh měkký |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 195,1mg |
Draslík | 330,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Droždí, Sůl, Tuk, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Citronová kůra, Citronová kůra, Cukr moučkový, Strouhanka, Citronová kůra, Cukr moučkový, Citronová kůra, Cukr moučkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Šlehačka ve spreji, Povidla švestková, Mandle mleté, Mléko polotučné, Mák mletý, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Máslo čerstvé, Rozinky tmavé, Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr práškový s vanilkovou příchutí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dort se čtyřmi náplněmi postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vložíme změklé máslo, přidáme strouhanou citronovou kůru, vanilkový cukr, dvě špetky soli, promícháme, přisypeme mouku, moučkový cukr, přidáme žloutky, mléko, rozdrobené droždí a vypracujeme těsto. Necháme v teple vykynout. |
2 | Těsto rozřízneme na pět stejných dílů a každý vyválíme na stejně velký plát. Plech vymažeme tukem a položíme na něj první plát. Povidla smícháme se strouhanou citronovou kůrou a plát pomažeme, přiklopíme druhým plátem těsta. Mleté mandle smícháme s mlékem, cukrem, strouhankou a citronovou kůrou, pomažeme druhý plát a zakryjeme třetím plátem, mletý mák smícháme s mlékem, máslem, cukrem a strouhanou citronovou kůrou, pomažeme třetí plát a zakryjeme čtvrtým plátem těsta. Tvaroh rozetřeme s máslem, přidáme rozinky, cukr, žloutky, sníh z bílků, strouhanou citronovou kůru, promícháme a pomažeme čtvrtý plát těsta. Zakryjeme pátým plátem, potřeme bílky a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě přibližně 40 minut. |
3 | Vychladlý dort ozdobíme šlehačkou, nakrájíme na porce a podáváme. |