Dušený křen - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený křen
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 4191 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
200 g | Křen |
5,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
10 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,1 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 141,8mg |
Draslík | 303,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 75,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Křen, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený křen postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme půl lžíce másla a přidáme nastrouhaný křen, cukr a petrželovou nať. Vše podusíme. |
2 | Z 1 lžíce másla a z mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji trochou vývaru, povaříme a přidáme dušený křen. |
3 | Nakonec do pokrmu přilijeme smetanu smíchanou se žloutkem a dále už nevaříme. |