Kuřecí steak s mangem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí steak s mangem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 4207 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Kuřecí prsa |
0,5 ks | Mango |
0 l | Martell cognac |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
8 ks | Švestky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 132,0mg |
Draslík | 641,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 441,3mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mango, Sůl, Švestky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Martell cognac, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí steak s mangem postup přípravy receptu:
1 | Naklepeme lehce kuřecí plátky, osolíme, opepříme a opečeme na másle dozlatova. Poté steaky dáme na talíř. |
2 | Do pánve do výpeku přidáme nakrájené mango a sušené švestky. |
3 | 2 minutky opékáme, poté sundáme pánev ze sporáku, přilijeme koňak a oflambujeme. |
4 | Omáčkou přelijeme maso a podáváme. |