Jednoduchý recept

Zeleninová nudlová polévka po asijsku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 37 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 22 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 42224

Ingredience

2 kávová lžička Cukr třtinový
200 g Fazolové výhonky
150 g Hlíva ústřičná
150 g Nudle čínské vaječné
1 kávová lžička Olej sezamový
0,3 šálek Omáčka sójová
300 g Sýr sójový - Tofu
2 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
1,3 l Vývar zeleninový
1 ks Zelí čínské
2 polévková lžíce Zázvor mletý
1 špetka Sůl
0,5 l Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 403 kcal
Kilojoule 1 686kJ
21% Sacharidy 75 g
18% Tuky 13 g
79% Sodík 2 g
40% Bílkoviny 23 g

Zeleninová nudlová polévka po asijsku postup přípravy receptu:

1

V osolené vodě uvaříme doměkka sušené orientální nudle. Po uvaření je scedíme, několikrát propláchneme studenou vodou, aby se nelepily.

2

Do většího rendlíku vlijeme zeleninový vývar, přidáme strouhaný zázvor, sójovou omáčku, slazené japonské rýžové víno, tzv. mirin, sezamový olej a hnědý cukr, přivedeme k varu, pak oheň stáhneme a na mírném ohni vaříme 2 minuty.

3

Dále přidáme nakrájené čínské zelí, tofu nakrájené na kostičky, hlívy ústřičné, fazolové výhonky, nadrobno nakrájený česnek a vaříme ještě 5 minut.

4

Uvařené nudle, rozdělené do mističek, zalijeme hotovou polévkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept