Nádivka s kopřivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 63 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nádivka s kopřivami
Celkový čas: | 63 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 38 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42233 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
3 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
4 polévková lžíce | Kopřiva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 dl | Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
7 ks | Rohlíky bílé |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 593,9mg |
Draslík | 210,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 780,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová kůra, Kopřiva, Olej slunečnicový, Pažitka, Strouhanka, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Rohlíky bílé, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nádivka s kopřivami postup přípravy receptu:
1 | Rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, zalijeme mlékem a necháme nabobtnat. Přidáme šunku nakrájenou na malé kostičky, lžíci nastrouhané citrónové kůry. |
2 | Mladé listy kopřivy, petrželku, pažitku a jarní cibulku omyjeme. Bylinky pokrájíme nadrobno, cibulku nakrájíme na kolečka a odložíme ji do misky. |
3 | V pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a cibulku zpěníme, vychladlou spolu s bylinkami přidáme k rohlíkům, přidáme ještě 6 žloutků, pepř, promícháme a dochutíme solí. Vyšleháme 5 bílků na tuhý sníh, který zapracujeme do nádivky. |
4 | Pekáč vymažeme olejem, vysypeme strouhankou, nádivku rozetřeme do pekáčku a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 190 °C. Pečeme přibližně 30-35 minut. 5-10 minut před dopečením povrch nádivky potřeme rozšlehaným bílkem. |
5 | Nádivku podáváme teplou a studenou. |