Grilované kuře v bylinkové marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované kuře v bylinkové marinádě
Grilované kuře v bylinkové marinádě
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42415 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1,5 kg | Kuře |
Na marinádu | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Bazalka sušená |
2 stroužek | Česnek |
0,3 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
6 polévková lžíce | Kečup |
0,5 kávová lžička | Majoránka |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
0,5 kávová lžička | Oregano sušené |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 špetka | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 281,3mg |
Draslík | 788,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuře, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Majoránka, Med včelí, Ocet vinný, Olej rostlinný, Oregano sušené, Skořice mletá, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bazalka sušená, Kečup, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované kuře v bylinkové marinádě postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, omyté a osušené kuře rozdělíme na 8 porcí a naložíme přes noc do marinády. Kuře v marinádě překryjeme fólií a necháme marinovat v chladničce. Během marinování porce obracíme. |
2 | Marinádu připravíme smícháním oleje, medu, kečupu, sójové omáčky, soli, majoránky, oregana, tymiánu, bazalky, pepře, skořice, chilli koření, piva, octa, prolisovaného česneku a jemně nakrájené cibule. |
3 | Porce grilujeme po každé straně asi 15 minut a v průběhu grilování maso potíráme zbylou marinádou. |