Barevný celerový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Barevný celerový salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 42451 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
200 g | Celer sterilovaný |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika žlutá |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
0,5 ks | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 367,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer sterilovaný, Cibule, Cukr moučkový, Paprika žlutá, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Barevný celerový salát postup přípravy receptu:
1 | Očištěné zelí nakrájíme na nudličky, vsypeme do mísy a promícháme se solí. |
2 | Přidáme okapaný celer, očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku, oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a vše promícháme. |
3 | Ve vodě rozmícháme cukr, ocet a olej. Zálivkou přelijeme salát. |
4 | Před podáváním necháme nejméně 2 hodiny v chladničce rozležet. |