Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 42542

Ingredience

150 g Celer bulvový
1200 g Králík
120 g Mrkev kořen
30 ml Olej olivový
3 g Pepř černý mletý
100 g Pórek
5 g Sůl
200 ml Víno bílé
6 stroužek Česnek
30 g Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 529 kcal
Kilojoule 2 215kJ
2% Sacharidy 7 g
29% Tuky 22 g
38% Sodík 757 mg
117% Bílkoviny 66 g

Králík v aspiku postup přípravy receptu:

1

Králíka očistíme, omyjeme, nasekáme na kusy, vložíme do kameninové nádoby, přidáme celý česnek, na kousky pokrájenou mrkev, celer,

2

pórek, osolíme, opepříme a zalijeme vínem. Necháme marinovat 2 - 3 dny. Poté maso vyndáme a na olivovém oleji osmažíme. Vložíme zeleninu z marinády, přelijeme scezenou marinádou i vodou, osolíme, opepříme a povaříme do měkka. Hotové maso vykostíme a i se zeleninou rozkrájíme na drobno. Dáme do okořeněného vývaru a vmícháme ve vodě namočenou želatinu. Formu vyložíme fólií, nalijeme směs z králka a zeleniny, zabalíme do fólie a dáme do lednice vychladit. Podáváme druhý den.

Poznámka

Servírujeme studené. Podáváme následovně: na plochý talíř rozložíme hlávkový salát, přelijeme dresinkem a poklademe nakrájenými plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept