Jednoduchý recept

Paštika vepřová zavařená

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 42620

Ingredience

1200 g Játra vepřová
20 g Kari koření
5 g Pepř černý mletý
2000 g Slanina vepřová
15 g Sůl
12 ks Vejce slepičí
2000 g Vepřová plec

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 423 kcal
Kilojoule 1 768kJ
0% Sacharidy 2 g
47% Tuky 36 g
32% Sodík 647 mg
41% Bílkoviny 23 g

Paštika vepřová zavařená postup přípravy receptu:

1

Maso, slaninu a játra umeleme na masovém strojku, osolíme, opepříme, přidáme kari koření, znovu umeleme. Nakonec přimícháme vejce. Masovou směsí naplníme čisté zavařovací skleničky, uzavřeme víčky a zavařujeme ve větším hrnci na bodu varu nejméně 2 hodiny.

2

Sklenice s paštikou necháme vychladnout, skladujeme v chladnu a temnu.

Poznámka

Máme-li kari koření s obsahem soli, dávku soli v receptu snížíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept