Salát na thajský způsob s hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát na thajský způsob s hovězím masem
Salát na thajský způsob s hovězím masem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 42675 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
6 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
700 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
50 g | Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Olej sezamový |
1 kávová lžička | Omáčka rybí |
1 kávová lžička | Omáčka sójová |
100 g | Ořechy Kešu |
2 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
700 g | Rostbíf |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 268,2mg |
Draslík | 808,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,7mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Cukr krupice, Olej sezamový, Omáčka rybí, Ořechy Kešu, Paprika červená, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Máslo čerstvé, Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rostbíf nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salát na thajský způsob s hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Maso zbavíme šlach a kůže. Máslo rozehřejeme na pánvi a maso na něm pečeme přibližně 20 minut, během pečení obracíme. Opečené maso zabalíme do alobalu a necháme v něm 5 minut uležet. |
2 | Očistíme a omyjeme salát, listy natrháme na malé kousky. |
3 | Papriky podélně rozřízneme, zbavíme semen, omyjeme a jemně nakrájíme. |
4 | Česnek oloupeme a nasekáme najemno. |
5 | Zálivku připravíme tak, že smícháme připravené papriky, česnek, citronovou šťávu, olivový a sezamový olej, rybí a sójovou omáčku. Vše dochutíme přidáním cukru, zázvoru, soli a pepře. |
6 | Natrhané kousky salátu promícháme s polovinou zálivky. |
7 | Maso nakrájíme přes vlákno na tenké plátky. Na plochou mísu dáme salát, obložíme nakrájeným masem a pokapeme zbylou částí zálivky. |
8 | Vše ještě posypeme nasekanými kešu oříšky, které jsme předtím lehce osmahli na suché pánvi. |