Jednoduchý recept

Salát na thajský způsob s hovězím masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 42675
Kategorie: Saláty

Ingredience

1 stroužek Česnek
6 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
700 g Hovězí roštěnka níz. peč.
50 g Máslo čerstvé
6 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Olej sezamový
1 kávová lžička Omáčka rybí
1 kávová lžička Omáčka sójová
100 g Ořechy Kešu
2 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
700 g Rostbíf
1 ks Salát hlávkový
1 špetka Sůl
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,091 kcal
Kilojoule 4 564kJ
4% Sacharidy 14 g
91% Tuky 68 g
46% Sodík 919 mg
178% Bílkoviny 100 g

Salát na thajský způsob s hovězím masem postup přípravy receptu:

1

Maso zbavíme šlach a kůže. Máslo rozehřejeme na pánvi a maso na něm pečeme přibližně 20 minut, během pečení obracíme. Opečené maso zabalíme do alobalu a necháme v něm 5 minut uležet.

2

Očistíme a omyjeme salát, listy natrháme na malé kousky.

3

Papriky podélně rozřízneme, zbavíme semen, omyjeme a jemně nakrájíme.

4

Česnek oloupeme a nasekáme najemno.

5

Zálivku připravíme tak, že smícháme připravené papriky, česnek, citronovou šťávu, olivový a sezamový olej, rybí a sójovou omáčku. Vše dochutíme přidáním cukru, zázvoru, soli a pepře.

6

Natrhané kousky salátu promícháme s polovinou zálivky.

7

Maso nakrájíme přes vlákno na tenké plátky. Na plochou mísu dáme salát, obložíme nakrájeným masem a pokapeme zbylou částí zálivky.

8

Vše ještě posypeme nasekanými kešu oříšky, které jsme předtím lehce osmahli na suché pánvi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept